När är och får man egentligen räknas som sjuk? De verkar som om man i jakten på att sänka sjukskrivningssifforna gör allt för att friskskriva människor.

Är det inte dags att börja diskutera, om själva människan skall vara värd något, skall man få ha någon som helst livskvalité eller privatliv eller skall allt endast räknas på ditt människovärde som arbetande.

Detta är fortfarande lika aktuellt, föräskringskassan och numera vår nya regering gör allt för att jaga de sjukskrivna.

I maj läste jag en artikel om en mamma som lider av psykisk ohälsa, anses av försäkringskassan inte som helt sjuk.
”eftersom kvinnan klarar av att ta hand om sin son, som har aspergers syndrom, anser försäkringskassan att hennes arbetsförmåga inte är helt nedsatt” – Kammarrätten har gått på samma linje.

Vilken arbetsgivare vill ha en olönsam arbetare?
Jag skulle bra gärna vilja veta om det finns någon arbetsgivare som skulle vilja att denna kvinna arbetade. Lider man av psykosociala, eller andra problem, så är man inte speciellt allert utan har förmodligen fullt upp med att ens klara av sin vardag.
Denna mamma har dessutom ett barn som lider av ett funktionshinder, aspergers syndrom, som är en form av autism.
Försäkringskassan och kammarrätten anser således att är man kapabel nog att ta hand om ett sånt barn så är man också kapabel att arbeta.

Frågan man då för ställa sig är … Ska man bli tvingad att lämna bort sitt barn, låta bli att sköta hushållet, mat, städning och allt annat som hör till när man är sjukskriven? Är man dessutom ensamstående så finns ingen som kan hjälpa till med det dagliga bestyret, ska man då inte ha rätt att vara sjukskriven?

Det här samhället börjar bli allt för skrämmande, en människas liv är ingenting värt om man inte har som främsta livsuppgift att arbeta oavsett hur man mår. Någon stans på vägen har ordet livskvalitét försvunnit.

Andra bloggar om: , , , , ,

Annonser