Få brottslingar är väl så hatade som kvinnomisshandlare och pedofiler. Men de låga straffen är mer som ett kränkande mot offren än att rättsväsendet poängterar att detta är absolut inte acceptabelt på någon nivå.

Det som är mer skrämmande är att återfallsförbrytare inte får längre straff, liksom när de begår flera brott så döms man bara för det som ger mest i straffskalan.

Den 40-åriga nätpedofilen har nu blivit dömd till 3 års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande av underårig och barnpornografibrott

Han har förstört flera unga flickors liv med sin framfart.

Redan 2001 dömdes mannen för liknande brott till ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig.
Men mannen har uppenbart fortsatt med sitt sjuka beteende utan någon som helst kontroll.

Samhället lägger ner ofantliga summor i jakten på nätpedofiler. De flesta länder ser mycket allvarligt på detta, ändå ger det i Sverige så låga straff.

Visserligen kan man inte bota ett sådant beteende med fängelseförvaring. Det skall nog mera ses, just som en konsekvens av handlandet.

Jag vill påstå att ett eller tre års fängelse inte löser problematiken. Vill samhället ha bort alla dessa människor så måste man nog också döma till långvarig terapi som även fortgår efter frisläppandet för det är då de får fritt spelrum igen.

Man kan göra jämförelsen alkoholist/ nykter alkoholist. Frestelsen finns där även om man förändrar sitt leverne.

Sökord  om: , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Annonser