Två år har gått sedan den enorma katastrofen inträffade och jättevågen förstörde allt i sin väg på thailändska stränder och in mot byarna.

Det fanns nog inte någon som inste satt klistrad vid tv:n den första tiden och följde allt som hände, julfirandet fick ett abrupt slut, inte bara för de som var på semester utan även för oss här hemma. Oron fanns hos de flesta, hur kunde detta ofattbara hända på denna underbara ö?

Att vår dåvarande regering inte insåg allvaret och agerade direkt och sedan mörklade allting är något som också lever kvar i våra minnen.

Idag hölls flera minnescermonier i Phuket,men det öppnades även en vacker  minnespark för alla offer som ännu inte blivit identifierade.

Det är svårt att förstå vad som hände och rädslan finns nog kvar hos många att det skall hända igen. Men vi svenskar älskar  Thailand och dess underbara och vänliga invånare. Det mesta har blivit uppbyggt igen och spåren är borta. Men i Men i Khao Lak finns fortfarande några hotell i ruiner, och påminner om tragedin.

Men Thailand har åter igen blivit ett populärt semestermål och turismen är i full gång igen.

Jag tänder ett ljus för alla offren och deras anhöriga som står kvar med sorg och saknad.

Gripande återblickar av Christian Olsson och Malin

Andra bloggar om:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Annonser