Moderaterna kom till makten då visade det sig också att många av dem inte var så noga med de lagar vi har i landet.

Hur många av dem som förbannar sig över den kortvariga kulturministern Cecilia Stegö Chilo, som erkände att hon inte betalat tv- avgift, vet vi inte men flera andra moderater i toppen vaknade till liv och mindes helt plötsligt att de inte betalar denna tv-avgift.

Partisekreterare Per Schlingmann har nu fått en nota på 21.000 kronor efter fjorton års licensskolk, dock avvaktar Radiotjänst med polisanmälning då de fortfarande väntar på vad som skall hända med anmälningrna mot migrationsminister Tobias Billström samt fd statsråden Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilo, samtilga moderater.

Frågan är om Radiotjänst kommer att få in sina pengar i helhet, det borde finnas någon preskriptionstid även på licensskolk.

Jag tvivlar på att Billström, Borelius och Stegö Chilo, kommer att få något högre straff än det som redan utdelats till Gunnar Axén, ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott.

Åklagarkammaren i Norrköping dömde i början av december, Axén endast med ett strafföreläggande på 900kr för 10 års licensskolk.

Att han att struntat i tv-avgiften i ett helt decennium påverkar inte ärendet. Preskriptionstiden är på två år dock kommer han att finnas i straffregistret i 5 år.

Sökord om: , , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Annonser