Ena dråpslaget efter det andra presenteras av vår regering. Har människor blivit mer acceptanta nu än för 10 år sedan?

Regeringen vill nu åter igen skärpa A-kasse reglerna. Plötsligt har man kommit på att det finns någon ‘latmask’ som kan slinka igenom.
Jag har ännu inte sett något konkret att långtids arbetslösa, faktiskt har fått några arbeten. Det skulle vara intressant att se hur många arbetsgivare som erbjuder nya arbeten till de ‘utanför’. Då pratar jag i första hand om människor som av någon anledning, som sällan är självvald, inte varit på arbetsmarknaden på åratal. Det finns människor som faktiskt vandrar mellan den ena åtgärden efter den andra för det finns inga andra alternativ.

Nu har man kommit på att, dessa människor har inte i samhället att göra. Alla åtgärder skall räknas in i de max 300 dagarna man har till förfogande genom A-kassan.

Möjligheten till förlängning ”sänder fel signaler till de arbetslösa”, skriver regeringen i promemorian”

Läs min flashback från oktober,

A-kassan en Déjà vu – 10 år tillbaka!

minns du hur det var då? Vad gör att folket inte protesterar mer idag?

Det som förundrar mig mest är att vissa lagar och regler, kan förändras med ett par månaders varsel, medan andra viktiga förändringar tar åratal att ändra för det skall gå igenom en massa processer. Ett exempel på det är gårdagens inlägg om hårdare krav på att få komma ut i frihet för psykdömda.

orginal källa till detta inlägg LO tidningen

Sökord om: , , , , , , ,

Läs något intressant

Annonser