Hur många vallöften har infriats under en mandatperiod? Varje valår så lovas det, vad man kan tycka guld och gröna skogar i förbättringar. Men infriar man sedan dessa?
Ja det är svårt att veta, eftersom soosarna suttit vid makten så länge. Moderaterna däremot gick ut med en massa ‘luddiga’ löften, som kunde tolkas som bra. Men hur många skulle i dag rösta på moderaterna med den framfart de haft kring försämringar.

Än har vi inte sett några effekter på utlovade förbättringar. Jag kan inte heller påstå att ens de lyckligt lottade som har ett arbete blir några vinnare med mer i plånboken. För tittar man lite realistiskt på det hela, så har den utlovade skattesänkningen för arbetare redan ätits upp av en massa höjningar på andra områden. Områden som få kan undgå. Så arbetarna står nog närmare på plus minus noll i bästa fall. Vad är bättre med det?

Näringsminister Maud Olofsson (c) , är idag glad. Ett viktigt vallöfte i valrörelsen var att tjänsteföretag skulle få sänkta arbetsgivaravgifter. Men när det väl kom till kritan så har man alltså lovat något man inte vet om det är genomförbart då EU är en av bestämmarna.

Därför fanns inte löftet med i alliansens första budgetförslag eftersom man då menade att förslaget skulle kunna stöta på patrull i EU.

– Nu säger man från EU att man inte ser några problem med det här och då kanske det blir möjligt att genomföra det den 1 januari 2008. ( dryga året efter valet )

Enligt DN har både statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg har tagit upp frågan om sänkta arbetsgivaravgifter när de haft överläggningar i Bryssel. Borg ville dock inte lova några lättnader redan i vårbudgeten men uteslöt inte heller den möjligheten.

Våra politiker är väldigt bra på att lova saker oavsett om det är förankrat eller inte. Man passar sig också väldigt noga med att tala om när förbättringar ev. kan och kommer att genomföras under en mandatperiod

Sökord om: , , , , ,

Läs något intressant 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Annonser