Ett stort fokus tycks ligga på vem som blir socialdemokraternas nästa partiledare. Inte för att jag är insatt bakom varken det ena eller det andra partiets kulisser.
Men jag kan ändå inte låta bli att fundera över, har man ingen framförhållning eller planering? Innan valet deklarerade Persson att han inte hade några planer på att lämna över lederposten ännu på många år. Det budskapet ändrades direkt efter valresultatet. Är det ett smart drag att undvika att reparera sin misstag?

Men låt säga att sossarna suttit kvar vid makten, och något hänt Persson så en ny partiledare måste tillsättas, skulle man då också söka efter lämplig efterträdare i månader?

En annan aspekt, Kulturbloggen skriver att för henne är det ett känsligt ämne att blogga om eftersom hon arbetar fackligt inom LO och människor kan inte skilja på sak och person. Det måste vara förskräckligt att inte kunna uttrycka sina tankar som man vill. Samtidigt så är det nog också därför jag inte är politiskt engagerad, för jag gillar inte grupptryck, typ tyck som oss (ledningen) eller bli utfryst.

Kulturbloggen skriver också ”Socialdemokraternas partiledare ska väljas av medlemmarna i s – och inte av någon annan, vare sig närstående organisationer eller medier”
I distrikten verkar stödet vara stort, åtminstone om man skall tro en högt uppsatt källa som påstår att stödet för Mona Sahlin är massivt bland distrikten

Kanske är det däri mycket fel ligger när man står i valet och kvalet att rösta. Vi medborgare har bara möjlighet att påverka vilket parti som skall vara det ledande. Men själva personvalet till posterna gör de själva och vi har bara att acceptera.

Personligen tror jag inte på Mona Sahlin, det har varit allt för många turer kring henne och jag tror många ur svenska folket har tappat förtroendet för henne. Lena Mellin, Aftonbladet tycker däremot att hon har flertalet fördelar eftersom hon varit med förr.

Oavsett vem de väljer så lär nog rätt eller fel visa sig utifrån opinionssiffrorna sedan.

Sökord om: , , , ,

Läs något intressant

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Annonser