Vem klarar av att hänga med i mobiloperatörernas ständiga ändringar. I takt med att de öser över oss alla möjliga luddiga reklam erbjudanden, i hopp om att man ska byta till just dem. Så är det lika ofta något finstilt som är ‘haken’.
Jag har aldrig mött någon försäljare eller operatör som självmant talat om förändringar eller något negativt.

Nu smyghöjer Tele2 och Halebop sina taxor genom att ändra från sekunder till minuter. Det är en av många saker som ändras och blir för de flesta en negativitet.

Ett annat är att man ofta skriver i marknadsföringen ring gratis till alla i ‘nätet’, naturligtvis glömmer de att nämna att det kan aldrig bli gratis så länge det är uppkopplingsavgift. Så man tjänar att prata länge istället för att ringa upp ofta.
Men här kommer problemet att du vet aldrig när din ‘kompis’ byter operatör eftersom man får ta med sitt telenummer numera. Så det du tror är gratis kan i själva verket bli en dyr historia om du inte med jämna mellanrum försäkrar dig om att motparten inte bytt operatör.

Ett annat fenomen är att mobiloperatörerna numera frångått ordet abonnemangsavtal och man tecknade ett avtal på årsbasis och kunde sedan säga upp avtalet för att slippa avgiften och istället ringa lite dyrare.

Som exempel kan jag ta ett köp hos Telenor. Det står klart och tydligt att det är ett 12-månaders abonnemangsavtal (kan sägas upp tidigast 12 månader efter avtalets tecknande)

Men VAD man numera kan säga upp är inget eftersom lägsta abonnemangsform är 99 kr och vid utgången av dessa 12 månader så kan du inte komma ifrån det såvida man inte byter operatör eftersom man numera infört en minimiavgift per månad på 99 kr. Det blev jag varse om efter att ett år hade passerat.

Du har ingen abonnemangsavgift – du betalar det minimibelopp du valt. Välj mellan 99/199/299/399/499 kr/månaden – du får ringa för hela beloppet.”

Det är en djungel i mobilvärlden och det man ser i stora annonser överstämmer oftast inte med verkligheten. I Telenors stora reklam kampanj. Vi bjuder våra kunder på 6 månader fria samtal, så läser man på deras websida det gäller ‘telenor-kompisar’ (men uppkopplingsavgiften tillkommer naturligtvis)

Men de kör en drive så man kan ju be sina vänner att skaffa ett kort gratis

Men trots allt har de en abonemangsform jag gillar och har skaffat. Det är det billigaste jag hittats hitills med tanke på vad man får. Telenor Fast Pris För 599kr i månaden så får du ringa, SMS:a och MMS:a så mycket du vill varje månad. Användning ingår till ett värde av 5999 kr, inklusive moms, för nationella röstsamtal inom alla nät, startavgifter på nationella röstsamtal, nationella SMS och MMS, samtal till och från EuroVoice och vidarekoppling.

Jag tjänar massor på det, att ha en mobil liggandes hemma som alla kan använda, istället för att ungarna ringer från sina egna mobiler eller på den fasta telefonen, som jag istället kunde göra till en röstbrevlåda för 60 kr i månaden. Istället för de 125 kr som är varje månad i abonnemangsavgift, + att man vill ha telesvar och nummerpresentation.
När någon lämnar ett meddelande på den fasta telefon ( som man aldrig hör ringa ) så får jag ett sms i mobilien och kan ringa upp.

Sökord om: , , , , , , ,

Läs något intressant

Annonser