En statlig utredning har pågått om Ekobrottsmyndigheten enligt SvD. Utredarna har nu kommit fram till att myndigheten bör läggas och har förvarnat generaldirektör Gudrun Antemar om det.

Skälet till nedläggningen uppges vara att myndigheten har problem med att hantera den ”blandade brottsligheten”, där ekobrott och exempelvis narkotikabrott ingår i samma mål.

Är det något som behövs så är det väl myndigheter som utreder ekobrott, där många skattepengar försvinner.

Problemet måste väl snarare bero på att personalen inte arbetar effektivt eller har för dålig utbildning.

I oktober tog ju t.ex Insider upp om, stor fifflaren Mikael Eklöf, de flesta brott han begått och begår preskiberas för man hinner inte med, trots att han har mängder av ärenden aktuella.

Något är fel i samhället om viktiga myndigheter läggs ner, de skulle snarare utökas och vidga samarbetet med andra nödvändiga instanser.

Thomas Bodström (s) är emot det medan Johan Pehrson (fp) länge drivit att man skall lägga ned EBM.
Riksåklagare Fredrik Wersäll, vill se en bättre samordning av all brottsbekämpning  och  Justitieminister Beatrice Ask, vill avvakta med svar tils hon ser utredningen, enligt Expressen
Men tack för det beskedet, ytterligare 400 personer kan sälla sig till de arbetslösas skara. Det verkar mer som regeringen ser till att fler blir arbetslösa istället för att skaffa fram alla nystartarjobb, vilket bara 74 har fått tagit del av än.

Sökord om: , , , , , ,

Läs något intressant

Annonser