Gör en god gärning stöd William 9 år i sina kanske, sista månader i livet. Det är inget tiggarbrev, men Försäkringskassan, socialförsäkringsnämnden och framför allt socialdepartementet måste se över sina rutiner.

William, en pigg 9-åring vars liv förändrades över en natt i november 2006. På aftonbladets blogg får vi följa hans och hans pappas kamp mot en tumör som sitter på hjärnstammen.

Aftonbladets bloggare är hjälpsamma och stödjande när det verkligen gäller. Även nu har man redan reagerat av vad Willliams pappa skrev i morse.

Har idag tillfällig föräldrapeng och söker vårdbidrag för Williams ökade merkostnader. Detta ska man ta upp i socialförsäkringsnämnden kanske i slutet av februari eller början av mars. För dem hinner inte snabbare och då säger lagen att man inte kan få TFP samtidigt utan ska isåfall leva på vårdbidraget både William och jag som är på ca 8400:- månaden. Att vi sen inte belastar sjukvården utan väljer att honom hemma sista tiden är inget man tar hänsyn till.

Samhället fungerar precis som Williams pappa uttrycker ” Det finns ingen medkänsla från försäkringskassan över den situation man är i och behöver hjälp med att inte behöva tänka på det ekonomiska så mycket.”

Bloggaren Linda med Bitterbloggen var den som först drog i gång denna kampanj.

Nu går bloggtelgrafen runt, med bloggare som vill påtala detta problem och stödja på något sätt. Även Aftonbladets bloggansvarige Sigge går ut med ‘nödropet’ Bloggvärlden reser sig för William.

Har du inte möjlighet att stödja ekonomiskt, kanske du kan skicka ett litet mail till beslutsfattarna att så här får det bara inte gå till i dagens välfärdssamhälle då alla skall ha rätt till ett värdigt liv med livskvalitet.

Williams pappa Tommy avslutar med orden

Men en sak är säker , den tid jag har med William kan inte köpas för pengar utan den tiden är ovärderlig. Allt annat kan ersättas men inte tiden med William.

Låt oss hjälpa till så de får den tiden i lugn och ro!

Sökord om: , , , , ,

Läs något intressant

Annonser