En medelålders läkare, tidigare dömd för flera grova brott, bland annat våldtäkt och sexuellt ofredande. Lurar det svenska rättsväsendet för att förhala sin rättegång i Svea hovrätt.

Kontroll av referenser tycks inte vara svenska sjukhus specialitet, måhända kan det bero på den utbredda bristen av läkare.
Mannen i fråga, blev redan 2001 dömd till 16 månaders fängelse för våldtäkt av en ung flicka och sexuellt utnyttjande av unga män.

Mannen var redan innan känd i rättsväsendet, då han dömts flera gånger innan för bland annat narkotikabrott, bedrägeri och stöld.

Efter den domen 2001 svartlistades han av Norges motsvarighet till den svenska Socialstyrelsen, Helsetilsynet. Brotten och omständigheterna kring dessa ansågs så allvarliga att mannen inte skulle få fortsätta arbeta som läkare i Norge, där han fullgjort en del av sin vidareutbildning, skriver GP som var först ut med nyheten.

I Sverige verkar man dock inte ha någon som helst kontroll av vilka som söker varese till läkarutbildning eller tjänster.

I fjol dömdes han igen, denna gången till två månaders fängelse för sexuellt ofredande av tre unga män. Men han överklagade domen och i samband med det så fick han i våras ett sexmånaders vikariat på Gamlestadens vårdcentral, numera Spinnaren.

Efter det anställdes han på ett halvårslångt vikariat på psykriatriska kliniken på Sahlgrenska i Göteborg. Men just innan han fick jobbet, dömdes han till två månaders fängelse av Stockholms tingsrätt – för sexuellt ofredande av tre unga pojkar

Ett smart och genomtänkt drag, för till domstolen har han uppgett att han befinner sig i USA till och med för att skjuta upp rättegången under vikariatet.

I början av veckan ansökte mannen om att bli legitimerad läkare av Socialstyrelsen, man kan undra om han själv är riktigt frisk, som trots sin brottslighet har mage att göra det.

Sökord om: , , , , , , ,

Läs något intressant 

Annonser