Nu har även domen fallit för den tv-licens skolkande fd. kulturministern Cecilia Stegö Chiló.

Dom kan man kanske inte kalla det eftersom det aldrig gick till domstol utan efter förundersökningen blev klar så valde även i detta fall chefsåklagare Åke Olsson i Stockholm att ge ett strafföreläggande på 900 kr.

Enligt DN, så hade Stegö Chiló, av Radiotjänst blivit lovad att inte bli polisanmäld. Då hon direkt betalade in pengarna. Men hon var en av tre ministrar som blev anmälda.

När det gällde moderaternas partisekreterare Per Schlingmann, så valde man att vänta med polisanmälan för att se utgången av straffen på ministrarna. Han fick dock en nota på 21.000 kr för 14 års tv- licens skolk.

Ett bötesbelopp på 900 kr och en prick i belastningsregistret i fem år. Kan nog många licensskolkare leva med. Jag tror få skulle låta beloppet gå till kronofogden som ärendet skulle hamna om hon inte betalar. Värre skulle de nog bli om Radiotjänst skulle jaga alla som skolkat sig igenom sitt tv innehav, då man av någon konstig anledning tycks kunna fakturera hur lång tid som helst fast det ur rättslig synvinkel är ett brott som preskriberas efter två år.

Andra bloggar intressant om: , , , , ,

Annonser