Efter en titt på Aftonbladets nya satsning med lokala nyhetssiter, så kan jag inte annat göra, efter att ha läst en i mitt tycke mycket märklig artikel, råda alla gifta kvinnor bosatta i Norrköping att genast flytta.

Inte vet jag om det är Norrköpingsreportern eller Sverker Wadstein, relationsexpert i Norrköping som uttalar sig mest konstigt. Jag bara undrar vad är han expert på för sorts realtioner? Det skulle vara riktigt roligt att diskutera med den mannen, för enligt artikeln så är det kvinnorna som skiljer sig, några män finns tydligen inte med i bilden.

År 2005 skilde sig 290 kvinnor, är det lesbiska skilsmässor man syftar på så är det 145 par. I annat fall så borde det vara lika många män. Men som vanligt i samhället tycks alla ‘fel’ läggas på kvinnorna.

Skilsmässorna i Norrköping skall tydligen ligga högre än genomsnittet i landet. Frågan är om man går efter antal invånare, ålder och andra relevanta faktorer.

Det var bättre förr fast det var sämtre, brukar jag säga och det stämmer nog in i relationer också som i mycket har blivit en slit och släng vara.

Ett gott råd är att själv fundera över vad innebörden av – vad är kärlek och att älska betyder. När man kommit på sin egen värdering i det, så bör man nog fråga sin blivande partner detsamma. Har man inte samma grundsyn så lär man knappast ha speciellt goda framtidsutsikter.

Uppdatering: Lugn kvinnor lugn, antingen är det Aftonbladet som helt har fått fnatt i sin iver att få ut lokala nyheter eller så är det ett skämt. För Örebro Ab web påstår att där minsann är det de som har flest kvinnor som skiljer sig. Där heter det omkring 29 procent fler än genomsnittet i landet, hela 345 st Örebrokvinnor har skiljt sig ( tydligen inga män här heller )

Föresten Helsingborg deklarerar detsamma 13 procent mer än genomsnittet i landet, fast där var det faktiskt 303 par som skilde sig.

Förvånar mig inte om alla nio lokala tidningar går ut med samma budskap!

Det här måste väl ändå anses som en riktig tidningsanka?

Det får bli rubrikbyte Fly Norrköping eller skilj dig, passar inte längre in.

Andra bloggar intressant om: , , , , ,

Annonser