I går lanserade Aftonbladet nio lokala sajter och har därmed tagit efter Expressen som idag har tretton lokala avdelningar. Frågan är om de själva tänker skriva sina artiklar och reportage eller om man enbart skall knyta an via Bloggportalens satsning av lokala bloggare.

Än ser man inga direkta uppslag som är lokala och det känns mest som man får ta de lokala reportagen med en nypa salt. Som bloggare vill man, åtminstone jag skriva om aktuella händelser kring saker som intressar mig, men igår kändes det lite pinsamt när jag hade Rubriken Fly Norrköping eller skilj dig. Bara för att senare upptäcka att samma budskap med andra siffror stod i åtminstone tre andra lokala sajter, med samma reporter.

Idag gör jag samma koll, en ny gransknings artikel den här gången om löner. Efter en titt så har samtliga nio lokalsajter samma granskning som sin i de flesta fall i skrivande stund enda dagsaktuella artikel, samtliga även idag skrivna av Maria Soläng. Man kan undra om kvinnan är klonad som skriver för varje stad.

Det kanske ligger något i vad Sofia Olsson Olsén säger som håller i det redaktionella.

– Du kan också se bloggarna, var de bor och vilka diskussioner som är mest populära….. / …Läsarnas medverkan kommer också att vara mycket viktig.

Hon avslutar med ”Men vi kommer att vara med på de stora händelserna och definitivt vara bäst på det som det snackas om ute på stan, säger hon.”

Så mycket aktiv personal ute på ‘stan’ verkar det inte finnas, men det menar man kanske de lokala bloggarna.

Andra bloggar intressant om: , , , , ,

Annonser