Det stora samtalsämnet bland bloggare och läsare i media är det brutala mordet på den 8-åriga pojken i Jönköping. Aftonbladets Lena Melin ställer frågan, Hur många fler ska dö?, Ja det är vi nog många i samhället som frågar oss.

Men trots att media skriver artikel på artikel om denna händelse, så är det ingen som riktar kriten och ansvaret på våra politiker, då främst regeringen.
Mördarens broder säger att familjen redan i måndags försökt uppmärksamma psykvården där han vårdats, utan respons. Samtidigt förstår jag inte varför familjen inte själva larmade polisen när de såväl på söndagen som måndagen såg att han hade beväpnat sig med kniv och uppträdde konstigt.

David Eberhard, psykiatriker och chef för psykakuten på S:t Görans sjukhus, skriver en intressant artikel i Expressen. Nej, jag tror inte heller at mer pengar till psykratrin hjälper så länge de inte är märkta just för vård och uppföljning.

Jag har skrivit om det förut, det hjälper inte med en massa utredningar som tar åratal. Anders Milton vill ha nollvison i psykriatrin, det samhället kommer vi aldrig att få.
Beatrice Ask säger att man tittar över om särskild utskrivningsprövning skall få en annan innebörd.

Jag finner det mycket märkligt att en förändring i lagtext när det gäller säker- och trygghet i samhället, skall ta åratal att utreda och mala innan det ev. blir någon förändring. Medan man på ett par veckor klarar av att ändra t.ex A-kassan, utan några som helst utredningar.

Jag hittade en ganska skrämmande artikel från år 2000. På uppdrag från socialstyrelsen, hittade Agneta Nilsson, tidigare överläkare vid Karsuddens sjukhus stora brister i rutinerna. Hon har upptäckt flera fall där personer som dömts till rättspsykiatrisk vård aldrig skrivits in på sjukhus utan tappats bor i hanteringen. Det är stora allvarliga brister såväl på sjukhusen som i belastningsregistret.

Jag finner det märkligt att så få riktar kritiken mot våra politiker och kräver en förändring omgående.

Vem ska behöva bli nästa offer?
Andra bloggar intressant om: , , , , , , , ,

Annonser