Nu är alla partier ense om att man skall återigen sammankalla katastrofkommissionen och granska förra regeringens hantering av tsumnaminkatastrofen meddelar svt.

Thomas Bodström säger ”-Det är dags att gå till botten en gång för alla med detta. De som har gjort fel får ta konsekvenserna.”

Vad blir konsekvenserna undrar jag?

Diskussioner fördes om att kommissionen ska få möjlighet att höra människor under sanningsförsäkran, vilket innebär att uppgifter lämnas under straffansvar. Men någon sådan blir inte av, klargjorde Reinfeldt.

Varför inte måste den stora frågan bli. Det ligger en hund begraven här, måhända kan det vara så att Reinfeldt är mycket väl medveten om att det inte bara är Danielsson som döljer sanningen i olika frågor. Måhända är det fler huvuden som skulle falla i maktens korridorer om andra fall tas upp under sanningsförsäkran.

Uppdatering: Tankar jag inte kan släppa, jag vet inte vad som är värst, att styrande personer i vårt land ljuger och underhåller sanningar tills de ev. blir överbevisade eller skandalen och det ytterst kränkande i att de har på inget sätt tänkt på alla offer, skadade och dess anhöriga. Att det var fullständig kaos på katastrofområdet kan nog alla förstå och Sverige vaknade väldigt sent i sitt hjälparbete. Att nu dessutom de som överlevde  också får bevis att ansvariga  ljuger för att skydda sig själva, sina förehavanden och brist på engagemang. De är så förskräckligt grymt att det går inte ens att värdesättas med pengar.

SvD skriver i sin kvällsartikel att ”En av de få personer som känner till den nya tekniska bevisningen är kommissionens ordförande, Johan Hirschfeldt. ”
Man blir smått fundersam över hur all hemlig information tycks sippra ut till höger och vänster. Samtidigt som man inser att vore det inte för att personer läcker information, så vore det mycket vi fick leva i ovisshet om.

Andra bloggar intressant om: , , , , , ,

Annonser