Politiker skandaler som uppdagas gång på gång, till vilken nytta? På sin höjd så tar de timeout när det blir för närgånget och i värsta fall så avgår de eller blir omplacerade till ännu ett uppdrag. Så länge inte politiker blir personligt ansvariga som de fysiska personer de faktiskt är, även om de har en befattning så kommer vi aldrig att ha något annat än ursäkter och undanflykter. Trolöshet mot huvudman är det minsta man kan kalla det för. Huvudman i detta fall behöver inte alls vara statsministern, det är snarare hela svenska folket.

Som jag skrev för ett par veckor sedan, Bluffande politiker har alltid en ursäkt som om det skulle vara något förmildrande. Vi vanliga medborgare kan inte komma och säga ojdå jag gjorde eller fattade fel och tro att vi ska undgå straff eller ansvar.

Än en gång får man nästan svart på vitt att det är ett rävspel. Ja jag är nämligen av den uppfattningen att det ligger politiska intressen i skandalerna som lägligt ploppar upp, varannan gång rött varannan gång blått. Vem som gräver eller tipsar skall jag låta vara osagt men det börjar bli allt för tydligt att man lägligt tystar den ena skandalen mot en annan.

Danielsson har varit på tapeten så många gånger nu, men inget händer. Hur han ska åla sig ur fakta från de för honom olägligt upphittade och granskade Tsunaminbanden åter står att se. Men i vanlig ordning kom de anonyma källorna i precis rätt tid att dölja något annat.

Det börjar bli dags för en opartisk och opolitisk domstol som röjer runt i maktens korridorer

Andra bloggar intressant  om: , , , , ,

Annonser