Far och flyg, ett ordval många brukar använda istället som för svordomar. Är benägen att säga att det är den känsla jag har när det så tydligt framkommer att våra beslutsfattare i landet lever så fjärran från verklighetens människor och inte nog med det, de anser att det är deras privilegium att göra så också för de är de enda VIP människor som betyder något.

Nu är det nuvande finansminister som är ute och flyger. En finansminister som inte tycks bry sig om spara för egen del utan väljer hellre att slösa. Anders Borg själv, försvarar sig med att ” alternativet är att att alla ministrar måste bo i Stockholms innerstad”

Den tankegången köper jag inte, av vilken anledning måste man bo i Stockholms innerstad? Väldigt många människor pendlar till sina jobb idag, med såväl långa som tidskrävande resor och arbetsdagar. Är deras arbeten mindre viktiga att vara utvilade i eller är deras fritid mindre värt än politikers?

via blogg Bloggen Bent, tycker att vi ska ha en ny lag som låter alla i regeringen åka kollektivt.
– Jag är benägen att hålla med till viss del, en ny lag ska det inte behövas däremot en ändring och förtydling i gällande föreskrifter och regelverk.

Nu ska vi inte slänga skit bara på Borg, det är fler som anser att de har så mycket inbokat på schemat att de är tvugna att anlita dyraste färdmedlem. Medan vi vanliga medborgar alltid bara får räkna på billigaste färdsätt och det skall vara flera timmars tidförspillan.

Jag har inte glömt t.ex. Danielsson som förra året var den som flitigast använde regeringsplandet. Även han med märkliga ursäkter.

Jag har ett tips, det borde vara ett alldeles utmärkt sätt att få ner arbetslösheten. Anställ privatchafförer till varje politiker som tycks anse att de behöver koppla av mellan sina destinationer. Det går alldeles utmärkt att koppla av eller arbeta i en bil idag med dagens IT teknik. Att skylla på att det är alldeles för mycket möten inbokade, bevisar bara att man har för stort ansvarsområde och då kan det inte heller bli någon kvalitet på arbetet.

Andra bloggar intressant om: , , , , , , ,

Annonser