Nu syns tydligt hur viktiga bloggarnas åsikter är. Jag har funderat mycket kring hur betydelsefulla människors åsikter är i samhället.

via blogg Beta Alfa, är en av de bloggare som skriver små noticer och länkar till vad han tycker är läsvärt eller nytt. Så även gick han ut med nyheten om Twingly

Att bloggares åsikter är värda att noteras ser man då t.ex via knuff . då dessa i olika sammanhang faktiskt sprider medias ord, därmed blir det gratis PR för dem och bloggaren får känna en gemenskap i och kring sina åsikter.

Senast ut med att värdesätta bloggares ord är tjänsten, Twingly som lanseras av Primelabs, det första samarbetet är utvecklat med DN, som nu mjukstartat att via tjänsten visa bloggare som skriver om deras artiklar. De har också en topp 100-lista över mest länkade artiklar.

Detta ser ut att vara en smidigare funktion än den bloggportalen har. Visserligen tar de med andra tidningar än sin egen, men uppdateringen sker i mitt tycke fortfarande alldeles för dåligt.

Men hur tänker jag kring detta om bloggarnas betydelse. Bloggning har ju ökat otroligt senaste åren, från början såg jag det som, de modiga och kunniga blev egna redaktörer. För mig var känslan att det var som varje bloggare var sin egen lilla tidning. Upplägget var ungefär detsamma.
Tiden gick och bloggverktyg började integreras i communityportaler, plötsligt gick man från hemssidor till bloggande. De traditionella hemsidorna med färg, form och ljud förvandlades mer och mer. Så det finns nog två ‘läger’ de som fortfarande ligger kvar i kombinationen hemsida/blogg och de mer renodlade textbloggarna.

Plötsligt var det som om det blev någon förändring, var det media som vaknade och började känna konkurrens eller insåg man plötsligt att folkets ord och tyckande är viktigt i samhället?

Numera finns det nog inte en tidning som själv har bloggar, politiker, kändisar, ja alla tycks anse att om man inte bloggar så missar man mycket.
Bloggandet har fått stor betydelse och media har nog en gång för alla insett värdet i att framföra även bloggarens ord. En nyhetsartikel ska inte bara vara läsbär, den ska vara diskuterbar också, inte bara i form av egna insändarsidor och forum. Bloggvärldens röster är på frammarsch, även din åsikt har betydelse!

 Uppdatering 23.30:  Ser nu att även att SvD använder sig av Twingly och att  Martin Jönsson skriver i sin artikel Tidningar+bloggar ger bättre perspektiv. Det gör mig glad när han skriver  ”det lär lyfta upp de mest intressanta bloggarna och göra nyhetsrapporteringen mer mångsidig och interaktiv”  för det bekräftar den tankegång jag haft

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser