Frihet under ansvar, demokrati och val-frihet hör tydligen inte till, i de kristnas syn på livet. Man får väl hoppas att tryckfelsnisse varit i farten när biskopen i svenska katolska kyrkan, Anders Arborelius och svenska pingströrelsens föreståndare, Sten-Gunnar Hedin, skrev sin debattartikel i DN.

När de uttrycker sig som ”Låt oss till en början förtydliga att vi funderat länge och väl innan vi beslutade oss för att skriva denna artikel.”

Så får man hoppas att de utgår från ‘vi’ i egenskap av just deras egna åsikter. Annars börjar det låta lite som ‘Livets ord’ och andra ‘sekter’ som har en ledare som styr allt i tanke och handling.

Det finns många abortmotståndare som inte är kristna, likväl som det finns många icke kristna som ändå röstar på Kd, men att dryfta sig till att tala i underförstått hot mot såväl Kd som parti, som mot vår kristdemokratiske socialminister, Göran Hägglund. Det är till att ta till fula knep och egenmäktigt förfarande, över en himla massa såväl kristna som väljare. Visserligen hör religion och politik ihop, men att genom kyrkan, påverka en enskild minister att välja sida, är lite väl grovt.

Jag tycker visserligen inte abort är bra i någon form, det är ändå ett liv med ett hjärta som slår och tekniken gör att fostren överlever efter drygt halva graviditeten. Ändå tycker jag att abort måste få vara den enskildes fråga och inget som kyrkan ska bestämma över.
Det våra politiker har att ta ställning till är snarare hur länge skall man acceptera att abortera ett ofött barn oavsett vilket land det är avlat i?

Trots att det är söndag ska jag inte predika om abort och barn rätt att få födas. Jag nöjer mig med att konstatera att idag, finns abortpiller om man upptäckt en gravidite, det finns dagen efter piller om man tror att det finns risk att man inte varit tillräckligt skyddad, men framför allt så finns det så mycket olika preventivmedel, så oönskade / oplanerade barn borde aldrig bli till. Det är kanske det man behöver marknadsföra såväl i Sverige som i andra länder.

Aborter ska inte vara en handelsvara, aborter tycker jag ska vara den yttersta lösningen om olyckan varit framme.

Källor: SvD och DN

Andra Knuffare bloggar intressant om: , , , , ,

Annonser