Människor är mer eller mindre tävlingsinriktade, främst då kanske i sådant som innefattar en massa tur för att vinna. Men även om tur krävs så kan det många gånger handla om en prestation och då skall vinsten beskattas.

Aftonbladet och dess bloggportal, har i samarbete med Nokia utlyst en tävling där modebloggarna får delta. Kravet var att man var anmäld på Bloggportalen och att man bloggade privat. Man kan se detta på flera sätt, dels hur det såg ut i startfältet när Sigge utlyste tävlingen. De bloggar som redan var anmälda innan och hur många som valt den bloggen som favorit, dessa siffror i parantes. De andra siffrorna är hur startfältet ser ut i skrivandes stund med hur många som har bloggen som favorit, vilket har ökat mycket efter tävlingens utlysande. Men framför allt ser man hur många nya som anmält sig till Bloggportalen, de har inga siffror i parantes, åtminstone inte under kategorin Mode.

Hanna Fridén 57 (19)
hotspot (skriver återkommande för Aftonbladet) 52 (24)
Lolita 51 (5)
Amanda
46
Shit Pommesfrites 42 (16)
beautifulones
39
Engla´s Showroom 35
Fröken SötSur 26 (5)
Käthes modeblogg 23 (7)
cleopethra
20 (18)
MiaShopping 21 (8)
Fashion, Fame and Everything in Between 21
Rubia.se 18 (7)
Gordon & jag 18 (6)
Stila 19
Sigrid 19 (5)
Collective 18 (12)
Modeflickan 18
sofiaovarlden 17 (4)
Right Now 22
Veras värld 21
Sophie´s Fashion 18
Legally Blonde 13 (10)
SheCity 14
Bohemica 13
Modeskytt 12
Shopoholychic 12
Monokel 14
Sjuktbra 13
Annies World 12
Mills Svada
13

Själv ställde jag en fråga i Sigges blogg, redan den 14:e, innan tävlingen startade, men han valde att inte svara på den.

Inte för att jag modebloggare, men det kan ändå vara av intresse att få veta, framför allt för de som blir utnämnda och mest för vinnaren.

Ska det betalas vinstkatt på priset också?

”Vinsten är en resa till New York värd 30 000 kr. Från New York bloggar vinnaren på Aftonbladet med sin nya Nokia N73.”

Om det är ett lotteri är väl vinskatten 36% som betalas av anordnaren.
Men när det gäller ‘prestationsvinster’ så är det vinnaren som betalar, dvs. det läggs på inkomsten som ‘lön’ och skattas därefter, vilket jag skulle tippa att detta går under.
Eller?

Tycker ev. vinstskatt skall framgå i tävlingsreglerna, det vore ju förargligt om vinnaren inte hade råd att ta emot priset.

Uppdatering 24/3 : Nu först i efterskott när tävlingen redan pågår för fullt har man lagt till att ev. vinskatt betalas av vinnaren. ( måhända efter mitt inlägg här, eftersom man inte brydde sig innan ) Sofiaovarlen, är en av deltagarna som upptäckt det idag.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser